Yucu som prvýkrát jedla v Ríme na obede v peruánskej reštaurácii s mojou rodinou. Trochu nedôverčivo som sa pozrela na moju svokru, ktorá mi ju dávala ochutnať. Svokra si zo mňa niekedy robievala srandu, takže som ani nevedela, že ide o Yucu. Vtedy s rodinou objednali snáď celé menu z reštaurácie a ja som ochutnala skoro zo všetkého. Yuca od vtedy patrí medzi moje obľúbene potraviny. Bežne ju pridávam do jedla a skúšam nové kombinácie. Vo vyprážanej forme je naozaj skvelá.
1
Done
|
Kuracie prsia v celku nasolíme, opepríme, pridáme cesnak a opečieme na troche olivového oleja. Pridáme slnečnicové semienka (netoastované) a muškátový oriešok. Podlejeme troškou vody a necháme variť pod pokrievkou. Keď sa nám kuracie prsia uvaria, odkryjeme pokrievku a necháme trochu zredukovať omáčku, ktorá nám vznikla. Potom omáčku zlejeme bokom aj so semienkami a na oleji, ktorý nám ostal ešte do zlatista poopekáme kuracie mäso. Potom kusy mäsa nakrájame na medajlónky. |
2
Done
|
Yucu ošúpeme škrabkou pekne do biela, nakrájame na kolieska a vypražíme (bez soli) do zlatista. |
3
Done
|
Šalát umyjeme, pridáme doň na kolieska nakrájanú redkvičku, olivy, kúsky mäsa, a na záver yucové kolieska a jemne polejeme omáčkou z kuracích pŕs zo semienkami. Podávame horúce :-) TIP: Ak nemáte práve chuť na mäso, lebo ho nejete, skvele ho nahradia šampiňóny alebo cuketa :-) |