Nerada vyhadzujem jedlo. A tak, keď sa mi zvýši z času na čas trochu quinoa, použijem ju na plnenie datlí. Je to super dezert, milujú to aj deti. V kombinácii s toastovanými mandľami, pistáciami alebo macadamovými orieškami je to jedna vážna mňamka 🙂 Toto nebude ani tak recept, veď čo by som tu už „navarila“, ale skôr tip ako využiť zbytok uvarenej quinoa a vytvoriť lahodný dezert. Čerstvé datle sú zdrojom vitamínov a energie. Medjouls majú medovú chuť, odkrojte „zadoček“, vyberte kôstku a opačnou stranou noža krúživými pohybmi vytvarujte dieru po kôstke tak, aby sa Vám pohodlne datľa plnila. Ak sa Vám zdajú veľmi sladké (čo naozaj aj sú), do vnútra datle vložte kúsok avokáda. Táto kombinácia je neskutočne fajná. Takto si zdravo pochutnajú nie len dospeláci, ale aj deti. nemusíte vypekať keď čakáte návštevu. Takýto dezert určite poteší všetkých čo uznávajú zdravé stravovanie.