Toto citrusové veľmi atraktívne ovocie pochádza z Ázie a je to v podstate zakrslý pomaranč. No od pomaranča sa líši svojou horkastou chuťou. Keď sme ešte bývali v Ríme, susedovi rástol krásny strom s týmto ovocím rovno pod mojimi oknami. Nedávno som na kumquat natrafila aj u nás a tak...
Kuracie rezne nemusia byť vždy len o klasike. Chrumkavosť a orieškovo zemitú chuť im dodá amarantová múka. Bez vajíčok upečené alebo vypražené skvelo ladia s horúcim šalátom z čiernej ryže.
Krupicovú kašu si pamätám od malička. Ako malej mi ju robievala moja maminka s roztopeným maslom a horkým kakaom, posypanú cukrom. Keďže svojim deťom nedávam bežne sladkosti a keď niečo pre nich robím snažím sa obmedziť cukor, spravila som im takúto kašu. Kamutová krupica má príjemne orieškovú chuť, ešte výraznejšiu...
Mala som chuť na kačacie mäso trochu inak ako ho zvykneme pripravovať a tak vznikol tento recept. Chcela som spraviť kačacie mäso bez zbytočnej masti a dať mu ľahkosť. Myslím, že to vyšlo 🙂
Bezlepková verzia pizze pripravenej z čistej Quinoa. Orieškovo zemitá chuť quinoa je skvelá v kombinácii s paradajkovou omáčkou. Dochutiť ju možno s čímkoľvek čo máte radi.
Hovädzí stroganoff ako ho robím ja 🙂 Veľakrát som v reštauráciách ostala sklamaná, keď som mala chuť na stroganoff a doniesli mi kyslú omáčku prepchatú cibuľou, topiacu sa v oleji, prípadne z taniera na mňa čumeli mastné oká. Tak som začala variť stroganoff doma a tu je výsledok 🙂
Aby to nevyzeralo, že u nás doma nerobíme aj klasiku, pridávam recept na guláš s kamutovými haluškami – pre mňa nokerlami (tak ich totiž doma voláme). Keď sme ešte žili v Ríme robievala som guláš pre našich peruánskych a talianskych známych.