Kurkuma nazývaná aj indický šafrán je korenie, ktoré v mojej kuchyni nesmie chýbať. Tentokrát som pripravila kuracie prsia s kurkumou skombinované s mandľovým maslom. Výsledok je naozaj veľmi chutný 🙂
1
Done
|
Uvaríme si červenú ryžu. |
2
Done
|
Kuracie prsia narežeme na medailónky cca 1,5cm hrubé a vyklepeme ich. Na troške olivového oleja medailónky opečieme. Osolímeich, pridáme čierne korenie, trošičku cesnaku, ale naozaj len trošku a kurkumu. (Použila som čerstvú kurkumu, ale sušená je úplne ok) - množstvo podľa chuti, ale cca 1/2 - 1 KL. Keď sú medailónky z kuracích pŕs hotové, pridáme mandľové maslo rozmiešané s trochou vody. Omáčka tak naberie krémovú konzistenciu a nezameniteľnú chuť aj vôňu. |
3
Done
|
Kuracie medailónky posypeme čiernym sézamom a podávame s červenou ryžou, avokádom alebo zeleninou podľa chuti. |