V Taliansku ich nájdete v cukrárni pod názvom „Cestini di frutta“ a patria pod sladkosti nazývané „Pasticcini Mignon alebo Dolci Mignon“. Sú to jedny z najchutnejších sladkostí, aké som kedy v Taliansku jedla a je ich naozaj veľa druhov. Tieto košíčky sú moje obľúbené.
1
Done
|
Pripravíme si najprv cesto na košíčky. Zvyknem ich robiť večer a na druhý deň ráno ich plním. Všetky ingrediencie na košíčky spracujeme do cesta a necháme ho oddýchnuť v chladničke cca 30 minút. Vyvalkáme na hrúbku cca 2-3 mm a vykrojíme si kolieska, ktoré potom vložíme do formičiek. Dáme piecť na 160°C do zlatista, po upečení vyberieme košíčky z formičiek a necháme ich vychladnúť. |
2
Done
|
Na krém si zohrejeme mlieko a v miske si vymiešame žĺtka s cukrom a kukuričným škrobom. Toto cesto vmiešame do teplého mlieka a varíme za stáleho miešania kým krém nezačne hustnúť. Preložíme ho do sklenenej nádoby a prikryjeme. |
3
Done
|
Keď krém vychladne, ozdobíme ním košíčky, na ktoré potom pridáme pokrájané ovocie podľa chuti. Na moje košíčky som použila aj kumquatový džem a kúsky limetky a caramboly. TIP: Aby ovocie ostalo krásne čerstvé a lesklé aj v chladničke (po dobu aj 2 dní) pripravíme si agarové želé. Agar pripravíme podľa návodu s použitím čerstvej citrónovej alebo pomarančovej šťavy, 2 PL trstinového cukru a vody.. Štetcom nanášame ešte teplé želé na ovocie aj na krém. Keď želé zhustne ovocie zostane krásne lesklé a zachová si čerstvosť. |