Milujem farby na tanieri, hoc momentálne skôr frčím na smoothies, druhá časť rodiny mala chuť na niečo iné. Tak som spravila klasiku a spestrila ju zelenou 🙂 Ako, to sa dočítate v recepte 😉
1
Done
|
Kuracie prsia nakrájame na kocky a na troške oleja si osmahneme pórik nakrájaný na pol kolieska. Pridáme kuracie prsia a osolíme. Opekáme do biela, potom pridáme cesnak, papriku, kmínok a čierne korenie. Zalejeme cca 2dcl vody a varíme do mäkka. Na záver pridáme smotanu. Ak chceme paprikáš zahustiť, smotanu zmiešame s trochou múky alebo solamilu a pridáme do paprikáša, alebo si doň nastrúhame zemiak a necháme prejsť varom. |
2
Done
|
Na hráškové nokerličky si pripravíme väčšiu misku, do ktorej si dáme múku, vajce a soľ. V mixéry rozmixujeme hrášok vo vode a spolu potom spracujeme všetko na hladké cesto hustoty ako na halušky. Ak máte doma čerstvý medvedí cesnak, kľudne pridajte do mixéra dva tri lístky, nokerle s ním majú v kombinácii s hráškom vynikajúcu chuť. Nokerle potom robíme v hrnci s vriacou vodou, ja na to používam haluškovač. Keď nokerle vyplávajú na povrch, povaríme ich ešte 2 minútky a potom vyberieme. Aby sa nám nezlepili môžeme do nich pridať trošku ghee alebo obyčajného masla. |
3
Done
|
Paprikáš podávame s nokerlami a s obľúbenou zeleninou alebo kyslými uhorkami :-) Dobrú chuť |