Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.
1
Done
|
Hovädzie mäso nakrájame na rezance a poopekáme ho na troche olivového oleja, pridáme na drobno nakrájanú nožičku stopkatého zelera, soľ, čierne korenie, cesnak. Dusíme kým mäso nebude mäkšie. |
2
Done
|
Nakrájame si zemiaky na hranolčeky a dáme buď do rúry alebo ich vypražíme. Pripravíme si aj ryžu. |
3
Done
|
Keď je mäso skoro hotové odkryjeme ho a necháme redukovať šťavu, pridáme cherry paradajky, Aji amarillo, z ktorého bude mäso príjemne pikantné a tesne pred koncom varenia pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Tú poopekáme len kým zmäkne a ostane sladkastá. Nakoniec pridáme už na tanieri medzi mäso aj hranolky, posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou ako prílohou. |