Spojením dvoch veľmi hodnotných potravín, jednou je mangold a druhou quinoa vzniklo toto mňamózne jedlo. V kombinácii s kuracími prsiami a šampiňónmi vytvorili dokonalý a veľmi chutný obed.
Z quinoa sa dá spraviť naozaj veľmi veľa rôznych jedál. Je vynikajúca ako príloha, ale aj ako hlavná prísada napríklad do krokiet. V recepte nájdete rovno tri tipy ako ich pripraviť.
Nerada vyhadzujem jedlo. A tak, keď sa mi zvýši z času na čas trochu quinoa, použijem ju na plnenie datlí. Je to super dezert, milujú to aj deti. V kombinácii s toastovanými mandľami, pistáciami alebo macadamovými orieškami je to jedna vážna mňamka 🙂 Toto nebude ani tak recept, veď čo...
Ľahučké soté zo zeleniny a quinoa, ktoré si viete prispôsobiť vašim chutiam. Použite svoju obľúbenú zeleninu a orestujte si ju jemne do chrumkava. V kombinácii s červenou quinoa bude mať zelenina príjemnú orieškovú vôňu aj chuť.
Kurkuma nazývaná aj indický šafrán je korenie, ktoré v mojej kuchyni nesmie chýbať. Tentokrát som pripravila kuracie prsia s kurkumou skombinované s mandľovým maslom. Výsledok je naozaj veľmi chutný 🙂
Quinoa je označovaná ako superpotravina. Myslím, že si naozaj zaslúži priestor v každej domácnosti. Quinotto s kuracími prsiami a troškou mandľového masla s petržlenovou vňaťou skvele zasýti. Po tomto jedle, naozaj nemusíte mať výčitky. Ako milovník orieškov som si ku quinottu pridala aj vzduchom pražené mandle, ktoré to celé doladili.