Supplì znamená v preklade prekvapenie, slovo bolo prevzaté z francúzštiny a toto jedlo v sebe skrýva naozaj milé prekvapenie v podobe roztopenej mozzarelly. Veľmi chutné, aj keď naozaj sýte predjedlo pochádza z oblasti Lazio v Taliansku. Vďaka veľkej obľube sa Supplì pripravuje na viacero spôsobov po celom Taliansku. Originál recept...
Nezaujala ma vzhľadom na prvý pohľad, ale úžasnou chuťou. Je to veľmi sýta polievka, skôr hustejšia, asi ako naše prívarky. Skúste k nedeľnému obedu prekvapiť rodinu a ponúknite im na tanieri trošku z toskánskeho stola.
Hneď na úvod poviem, že na Slovensku som Olluco ešte nevidela. Preto si ho dávam posielať z Ríma od rodiny, ale verím, že na trhu vo Viedni sa bude dať zohnať. Je to moje najobľúbenejšie peruánske jedlo, preto som ho zaradila aj medzi recepty na blog, hoc je ťažké ho...
Pravé talianske lasagne sú jedlo, ktorým ohrdne málokto. Je síce pracné ich pripraviť, no stojí to za tú námahu. Dokonalé prepojenie všetkých ingrediencií poteší nie len vaše chuťové poháriky, ale aj oči a ich skvelá vôňa privolá k stolu celú rodinu.
Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.
Lotosový koreň používam už nejaký ten rok v našej kuchyni a okrem toho, že vývar z neho je vynikajúci na potlačenie kašľa pri prechladení, je skvelý aj pri bežnom varení. Veď skúste sami 🙂 Dostať ho bežne v bioshopoch v malých sáčkoch v sušenej podobe alebo pri veľkom šťastí natrafíte...