Kuracia polievka na peruánsky spôsob. Táto polievka ma prekvapila. Keď som ju prvý krát jedla, nechápala som čo v nej robí vajce a zemiaky 🙂 No asi najviac ma dostalo korenie, ktoré peruánci do kuracej polievky dávajú. Prekvapilo, ale veľmi mi chutilo.
1
Done
|
Umyjeme kura a zalejeme ho vodou. Pridáme nakrájanú markvu, zeler a petržlen, ochutíme cesnakom, čiernym korením a soľou a privedieme k varu. |
2
Done
|
Kuraciu polievku varíme pomaly a podľa potreby dolejeme vodou. Tesne pred dovarením pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kusy a varíme kým nezmäknú, nemali by sa však rozpadávať. |
3
Done
|
Na záver do vriacej polievky vyklepneme vajíčka a necháme povariť (nemiešame, aby si zachovali tvar). Pred odstavením polievy pridáme sušené alebo čerstvé oregano a necháme postáť. Oregano pridávame nakoniec aby nezhorklo pri dlhom varení. Ak sa bojíte, čo z toho bude, skúste si dať oregano priamo na tanier a ochutnajte :) |
4
Done
|
Polievka sa od zemiakov a vajec zakalí a bude viac žltá, no nič to nemení na jej chutnosti. Podávame ju so špagetami alebo klasicky s polievkovými rezancami. Dobrú chuť :-) |